Honung

Jämthonung & Hantverk

Lokalproducerad honung från

Berglunds Gård i Mälgåsen/Jämtland

Honung


Ny slungad honung

Lite allmänt om honung:


Honung är en ren naturprodukt. Vars smak, färg och konsistens helt beror på vilka blommor bina kan besöka. Av nektar från blommorna bereder bina sin honung.

Förutom frukt- och druvsocker finns det i honungen bla. olika mineraler, enzymer, vitaminer, aminosyror, antioxidanter och bakteriedödande ämnen.

 

Njutes till te, bröd, gröt, matlagning och bakning.Honungen har skiktat sig ?


Honung som skiktat sig hemma hos dig, det är när den stått för varmt och frukt och druvsockret delat sig, det gör den när det blir för varmt. Lösningen är att bara rör om så blandas den som den var tidigare.Frost på insidan av glaset i honungsburken ?


Det kan bli så ibland när vattenhalten i honungen är väldigt låg och kristalliseringen har fortsatt i burken, det som händer är att honungen bara har "släppt" från glaset, då ser det ut som frost. Vattenhalten ska alltid vara så låg som möjligt, ej över 20%. Vi mäter alltid vattenhalten så den håller sig runt 16-18% när honungen är klar.


Honung är hur hälsosamt som helst! Läs mer här vad tidningen Må Bra skriver -->


Innehåll: Svensk honung av högsta kvalitet.

Energivärde: 100g ger 1340 kJ (320kcal)

Vattenhalt: Mindre är 20 %

Förvaring: Förvaras svalt, ej i solljus.


Om våra bin:


Våra bin är det Nordiska biet, Apis m. mellifera.

Det är mörkt brunt till svart. Anpassning till ett nordligt klimat. En annan anpassning är den längre behåringen. Hårlängden på bakkroppen är dubbelt så lång som hos sydliga biraser. Den tål lite mer kyla och börjar flyga redan vid 5-7 grader.


Mer information finns på NordBi´s hemsida -->>

Contact Form